"Alle døre er åbne når først du forstår dig selv" - Morten Schebye
"Alle døre er åbne når først du forstår dig selv" - Morten Schebye

“Din personlighed og din faglighed hænger sammen. Hvis du kun har din faglighed med på arbejde, så er du ved at miste dig selv.”

Tænk at kunne gå ind til en jobsamtale uden at være nervøs, fordi man godt tør være sig selv. Hvad er det fx, der gør, at vi har så svært ved at bare at være os selv, når vi sidder der i stolen overfor en måske kommende chef – og rigtig gerne vil have jobbet?

Hvis det, du viser chefen til samtalen, bare er en maske, så skal du være klar til at bære masken hver eneste dag. 37 timer om ugen, 1739 timer om året. Det kræver rigtig, rigtig meget energi.

Mange kursister fra tidligere kurser er kommet ind ad døren helt tappet for energi og vil nu gerne have et nyt arbejde, som er bedre end det forrige.
Men alt for ofte gentager historien sig, også når vi får et nyt job. For jobbet er måske nyt, men ens egen adfærd er uforandret – og adfærden er kilden til det hele.
Bliver man ved med at gøre det, man plejer, så får man det, man plejer.

Hvad er fordelen ved at være sig selv – og hvad betyder det overhovedet?
Langt de fleste vil sige, at de har deres værdier – men at holde fast på værdier er ikke at kende sig selv. For holder vi stædigt fast på noget, så lytter vi ikke til andet.
Vi vil helst, at andre lytter på os, men de møder os på samme måde, som vi møder dem, og så begynder vi at “kæmpe” om pladsen.

Når du lærer, hvad der stopper dig i at blive autentisk, så kan du lave de handlinger, der skal til for at kunne sige fra på arbejdspladsen, så man undgår at få stress. At kunne løse en konflikt med en kollega, uden at miste sig selv. Og ikke mindst, at forstå, hvad der sker inde i os, når vi står i de svære situationer.

”Man skal være klar til at tage rejsen i sig selv – så vil du helt klart få nogle værktøjer til at kunne gå ud i verden og arbejde med det videre frem… Du får helt klart nogle værktøjer som ikke bliver outdated.”

-Lisbeth Kristensen
Deltager på kursus

Når livet giver dig citroner, så…

Livet giver os alle bump på vejen. Men hvordan vi håndterer dem og handler, afhænger af flere ting.
Mark Twain sagde: “Hvor har jeg bekymret mig om meget, og hvor er der lidt af det, der er blevet til noget.”
Og skal vi roses for noget, så er det at vi er ekstremt gode til at bekymre os – det ligger i den menneskelige natur. Men graden af bekymring hænger meget sammen med, hvor meget vi tror på os selv, i den situation vi er i, særligt i den sociale sammenhæng.

Der er jo en årsag til, at vi ikke alle opfører os som Pippi Langstrømpe. Men hvis man kunne tænke sig at blive lidt mere som Pippi, så skal man finde det, der stopper én.
Og det er altid inde i en selv – her ligger den mentale håndbremse.

Hos Q10-Solution tilbyder vi forskellige kurser, workshops og individuel sparring. Se vores produkter her eller kontakt os direkte og så finder vi sammen ud af hvordan vi kan hjælpe dig videre til et liv med fornyet overskud, energi og jobglæde.   

  Kan vi friste med et nyhedsbrev?
NYHEDSBREV

Vær bland de første som får adgang til særlige events og tilbud

Jeg godkender betingelser
  Tilmeld
* Afmeld nemt igen
×